Apple TV i Sverige

Tänkte delge mina erfarenheter att få igång en Apple TV2 (generation 2) från USA i Sverige.

Till att börja med måste du skaffa ett presentkort till iTunes Store, dessa finns att köpa på lite olika ställen. Bland annat nätbutiken Bazula har dessa. När du väl har ett presentkort, kan du följa denna instruktion för att skapa ett amerikanskt iTunes konto.

Sen kommer det roliga, installationen av Apple TV. Med den amerikanska modellen följer en amerikansk strömsladd, men det går bra att köpa en svensk variant på t.ex. Claes Olsson (artikel nr ). Plugga in nätsladden, och sen startar allt igång. Installationen gick fort, och sedan gick jag in och valde USA som land, och vips kom det fram en massa TV serier och filmen som man kunde hyra. Mata in det amerikanska iTunes-kontot, och sen var det klart.

Har läst på lite olika ställen att det inte skulle gå att hyra TV serier och filmer om man inte har ett Amerikanskt IP-nummer, men det fungerar bra om man sitter på ett Svenskt :)

Nu skall jag försöka få igång så att jag kan få in filmerna från min Readynas NVX till Apple TV.

Tags:

About Jenz