iPeer VPS hosting inget att rekommendera!

Jag har kört iPeer VPS hosting för mina Windows Server 2008 maskiner under drygt ett halvår nu, men alla problem med detta bolag och deras tjänster har fått mig att idag flytta mina VPS’er till annan leverantör.

Ni som funderar på iPeer bör tänkta er för ett par gånger extra innan ni signar upp för deras tjänster. Här är lite av det som jag råkat ut för:

* En VPS blev helt obrukbar (med dataförlust till följd) för att jag ändrade “location” i kontrollpanelen.
* VPS’er har förlorat kontakt med omvärlden under längre perioder, upp till en halvtimme på grund av DDOS attacker mot deras nät.
* Senast igår (2011-08-23) gick inte VPS’en att nå på grund av, jag citerar supporten, “../..mjukvaran i en uppsamlingsswitch som svajade på grund av en bugg../..”.
* Idag (2011-08-24) dök min VPS helt oförklarligt och startade senare upp sig själv igen. Ringde in till supporten och fick till svar att det var konstigt, och frågan om jag inte själv startat om den. (Då hade jag väl inte ringt till supporten?). 10 minuter efter telefonsupporten fick jag detta e-post meddekande:

Tyvärr har en akut driftstörning orakat en spontanomstart av huvudnoden VZ-0032 där er instans körs. Alla instanser på huvudnoden skall vara uppe och snurra igen om ca 5 minuter.

Inte direkt professionell hosting enligt min mening. Sen känns det ju tryggt att supporten säger att man “inte får pilla för djupt i kontrollpanelen för då kan servern hänga sig och bli obrukbar”. Hur skall jag vet “hur djupt” är?

Uppdatering 2011-09-05; Ett nytt mail kom från iPeer support:

Hej, tyvärr har det återigen skett en spontanomstart av huvudnod VZ-0032.
Ärendet ligger sedan den senaste störningen hos leverantören av virtualiseringsverktyget Virtuozzo.  De håller på att undersöka vad det är som orsakar dessa omstarter och vad som måste göras med noden för att lösa problemet.
Omstarten skedde runt 08:20.

Vi återkommer med mer information så fort leverantören återkommit till oss med en plan för att lösa problemet.

Som tur är har jag redan flyttat till ny leverantör, som inte kör Virtuozzo utan Microsoft HyperV, som är en betydligt stabilare plattform, utan några konstiga bieffekter som Virtuozzo uppenbarligen lider av.

About Jenz